2022. december 10.


Nógrád Megyei Hírlap / 2009.11.03.

Példás összefogásból lett új készülék A legmodernebb típusú Cardio MAC 1200 EKG-készülék került tegnap a gyermekosztályra. A legmodernebb típusú, rendkívüli értékkel bíró EKG-készülék ünnepélyes átadására került sor tegnap a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztályán.

- Egy olyan súlyponti, megyei kórház kapott most ajándékot, ahol az országos átlagnál sokkal betegebb embereket gyógyítunk, s egy olyan gyermekosztályon vagyunk, amely átvette a pásztói kórház bezárt gyermekosztályának működését is - nem több orvossal, több gonddal és nagyobb felelőséggel - hangsúlyozta Dr. Bercsényi Lajos főigazgató, hozzátéve: a Szív Hangja Alapítványnak köszönhető, hogy más kórházakhoz hasonlóan a salgótarjánit is adománnyal gazdagítja, s a műszerpark egy EKG-készülékkel gyarapodik.

- A kilencéves EKG-készülékünk javítása 600 ezer forintba kerülne, s ez nem lenne rentábilis. Az új műszert a gyermekosztályon, a szakambulancián, a sürgősségi ellátásban, s azokban az esetekben is használni fogjuk, amikor a házi gyermekorvosok küldik be hozzánk a gyermekeket - mondta dr. Bercsényi Lajos, aki azt is kiemelte: a " A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány " nem csak kórházakon, hanem a szociálisan rászorultakon is segít.

- Egy-egy szombaton 15-16 gyermeket vesz fel az osztály, akiknek egy része olyan szociális környezetből jön, amelyben a szülők nem tudják kiváltani a gyógyszereiket - szögezte le a főigazgató, aki a volumenkorlát miatti elszámolhatatlan pluszteljesítményről is szólt, ami azt jelenti: októberben 59 millió forintot nem tudtak lehívni, hiszen minden hozzájuk forduló beteget ellátnak. - Olyan helyre hozta ajándékát az alapítvány, ahol az országos átlagot duplán meghaladja a munkanélküliség, s ahol a kórház gyermekosztálya nem csak kistérségi feladatokat lát el, hanem példának okáért még Balassagyarmatról is ellát sürgős eseteket - nyomatékosította dr. Bercsényi Lajos.

Vissza az előző oldalra

Támogatóink:

BGA logo

chio logo happybox logo sca logo cleaner logo ghibli logo naturprodukt logo smith logo classic farm logo hankook logo bunge logo cegajanlat logo tork logo richter gedeon logo ghibli logo souldrops logo chenpatika logo