2021. szeptember 21.

Nógrád Megyei Hírlap / 2009.11.03.

Példás összefogásból lett új készülék A legmodernebb típusú Cardio MAC 1200 EKG-készülék került tegnap a gyermekosztályra. A legmodernebb típusú, rendkívüli értékkel bíró EKG-készülék ünnepélyes átadására került sor tegnap a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztályán.

- Egy olyan súlyponti, megyei kórház kapott most ajándékot, ahol az országos átlagnál sokkal betegebb embereket gyógyítunk, s egy olyan gyermekosztályon vagyunk, amely átvette a pásztói kórház bezárt gyermekosztályának működését is - nem több orvossal, több gonddal és nagyobb felelőséggel - hangsúlyozta Dr. Bercsényi Lajos főigazgató, hozzátéve: a Szív Hangja Alapítványnak köszönhető, hogy más kórházakhoz hasonlóan a salgótarjánit is adománnyal gazdagítja, s a műszerpark egy EKG-készülékkel gyarapodik.

- A kilencéves EKG-készülékünk javítása 600 ezer forintba kerülne, s ez nem lenne rentábilis. Az új műszert a gyermekosztályon, a szakambulancián, a sürgősségi ellátásban, s azokban az esetekben is használni fogjuk, amikor a házi gyermekorvosok küldik be hozzánk a gyermekeket - mondta dr. Bercsényi Lajos, aki azt is kiemelte: a " A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány " nem csak kórházakon, hanem a szociálisan rászorultakon is segít.

- Egy-egy szombaton 15-16 gyermeket vesz fel az osztály, akiknek egy része olyan szociális környezetből jön, amelyben a szülők nem tudják kiváltani a gyógyszereiket - szögezte le a főigazgató, aki a volumenkorlát miatti elszámolhatatlan pluszteljesítményről is szólt, ami azt jelenti: októberben 59 millió forintot nem tudtak lehívni, hiszen minden hozzájuk forduló beteget ellátnak. - Olyan helyre hozta ajándékát az alapítvány, ahol az országos átlagot duplán meghaladja a munkanélküliség, s ahol a kórház gyermekosztálya nem csak kistérségi feladatokat lát el, hanem példának okáért még Balassagyarmatról is ellát sürgős eseteket - nyomatékosította dr. Bercsényi Lajos.

Vissza az előző oldalra

chio logo happybox logo sca logo cleaner logo ghibli logo naturprodukt logo smith logo hankook logo bunge logo cegajanlat logo ghibli logo