2022. december 10.


A Szív Hangja Alapítvány adományátadása

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház igazgatói tanácstermében június 9-én, délelőtt 10 órakor adja át Németh Valéria A Szív Hangja Alapítvány kuratóriumi elnöke azt a pulzoximétert és EKG-készüléket, amelyeket az intézmény a betegellátás korszerűsítésére kap az alapítványtól. Az eszközök az intézmény III. Diabetológiai és Általános Belgyógyászati Osztályának ellátás-korszerűsítésére lesz felhasználva.

A III. Belgyógyászati Osztály, 126 ágyon látja el az aktív belgyógyászati feladatait, s általános belgyógyászati ellátási területe majd 180.000 lakosra, 88 háziorvosi körzetre terjed.www.cheapreplicawatchessale.com Speciális profiljai a cukorbetegek ellátásán kívül az immunológia, allergológia, haematológia és az anyagcsere betegségek. Pulzoximéterrel eddig sajnos nem rendelkezett az osztály, amely pedig egy monitorszoba kialakításához létfontosságú, ennek segítségével ugyanis légzési- és szívelégtelenséggel küszködő betegek kezelhetők, ellenőrizhetők eredményesebben, míg az EKG-készülék a szívritmuszavarok diagnosztizálásának alapvető eszköze -- hangsúlyozta Pető Imre Iván főorvos, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, III. Belgyógyászati Osztály vezetője.

A Szív Hangja Alapítvány a XXI. kerületben, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház ellátó körzetébe tartozik. Mivel a kórház súlyponti kórház, nagy felelősség nehezedik rá - ezért is döntöttek úgy a kuratórium tagjai, hogy erejükhöz mérten rendszeresen segítik az intézményt és ezzel a betegeket.

A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány 2002-ben kezdte meg tevékenységét, a beteg gyermekekért, a fogyatékosokért, az egészségügyi okokból rászorultakért dolgozik. Fő tevékenysége a hazai kórházak műszerezettségének fejlesztése. Az Alapítvány évente négy életmentő műszert vásárol és ajándékoz kórházaknak.

Ezen túl szociálisan és egészségügyileg rászoruló embereket patronál élelmiszerrel, ruhaneművel, gyógyszerekkel, egyéb, az élethez nélkülözhetetlen eszközökkel.www.goodtimepics.com A Jahn Ferenc Kórház negyedik alkalommal részesül az alapítvány adományában. 2004-ben egy sürgősségi lélegeztető gépet, 2005-ben szintén egy lélegeztető gépet, és 2007-ben pedig egy defibrillátort kapott a kórház az alapítványtól a betegellátás javítása céljából. Mindez példamutató együttműködés, s nem túl gyakori országunkban, de reméljük további követőkre fog találni. Ez a szoros, s remélhetően további rendszeres együttműködés, segítés igen nagy jelentőségű a mai viharos egészségügyi helyzetben, bizonytalan finanszírozásban.

Vissza az előző oldalra

Támogatóink:

BGA logo

chio logo happybox logo sca logo cleaner logo ghibli logo naturprodukt logo smith logo classic farm logo hankook logo bunge logo cegajanlat logo tork logo richter gedeon logo ghibli logo souldrops logo chenpatika logo